Зам.-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е обект на прокурорска

...
Зам.-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е обект на прокурорска
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява Михаил Стойнов заради Кодгейт

Зам.-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е обект на прокурорска инспекция поради снимането на кода от машините за гласоподаване преди първия тур на изборите.

Това беше мотивът за прословутия отчет на ДАНС, " развързал ръцете " на ЦИК да забрани потреблението на устройствата на 29 октомври.

Според източници на " Сега " - има възможност Стойнов да бъде упрекнат за предполагемо компютърно закононарушение.

В момента се изготвя експертиза, която би трябвало да откри дали той е нарушил закона с дейностите си в дните преди финалното засвидетелствуване на сигурността на машините.

Прокуратурата е образувала и досъдебно произвеждане по сигнала на ръководителя на Стойнов - министър Александър Йоловски.

В разгара на абсурда с така наречен " Кодгейт " Йоловски беше оповестил пред депутати на Председателски съвет в Народното събрание, че е подлаган на напън и закани от страна на водача на Политическа партия Кирил Петков и някогашния министър на електронното ръководство Божидар Божанов за хипотетични публични поръчки за 650 млн. лева

Йоловски получи държавна защита поради опасения за сигурността си.

Интересното е, че следствието не е почнало по сигнал на засегнатия министър, а от " ИТН ", чийто парламентарен ръководител Тошко Йорданов пръв заяви за разказаното от Александър Йоловски.

Прокуратурата проверява вероятно закононарушение по работа, осъществено от длъжностно лице от Министерството на електронното ръководство.

Очаква се подателите на сигнала да бъдат разпитани в понеделник. Кирил Петков и Божанов не са викани за показания.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР