Зам.-кметът по социална политика Георги Титюков, заедно с директора на

...
Зам.-кметът по социална политика Георги Титюков, заедно с директора на
Коментари Харесай

Откриха сензорна зала в Центъра за подкрепа на хора с увреждания – Пловдив

Зам.-кметът по обществена политика Георги Титюков, дружно с шефа на Дирекция „ Социална политика “ Веселина Ботева, откри чисто нова сензорна зала в Дневния център за поддръжка на хора с увреждания – някогашният Дом за деца, лишени от наставнически грижи, “Рада Киркович “.

Сензорната зала е предопределена за лица от 18 до 70-годишна възраст. Тя е оборудвана с принадлежности, които да поддържат цялостното сензитивно развиване на потребителите, измежду които светеща завеса и маса, арома сет, музикотерапия, пясъчни и водни кули, както и специфични камъчета.

„ Идеята на залата е да се подтикват всички типове сетива – зрителни,  слухови и тактилни. Шумът от водните кули основава чувството за море или река, а посредством арома сета потребителите ще могат да усетят мириса на пролетта, есента, планината “, споделят експертите от Центъра. По думите им сензорната зала ще спомогне и за релакса на лица, които имат по-силна превъзбуда или по-голямо прочувствено напрежение.

Дневният център предлага поддръжка на лица с физически увреждания под формата на рехабилитация, терапия, обществена работа, арт и трудотерапия. Експертите провеждат за потребителите медицински прегледи, както и разнообразни занимания в свободното време.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР