Зам.-кметът по образование Стефан Стоянов ще предложи вкарването на извънредна

...
Зам.-кметът по образование Стефан Стоянов ще предложи вкарването на извънредна
Коментари Харесай

Отпускат 450 000лв. за проект на новия кампус на Математическата в Пловдив

Зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов ще предложи вкарването на изключителна точка в Общинския съвет за отпущането на средства за архитектурен конкурс за постройка Математическата гимназия в Пловдив. На сесията след две седмици ще се прегледа опцията за отделянето на 450 000лв. за задачата, както и да за възлагането на механически план след него.
Прочетете още
Това е било разисквано по време на среща сред публичните препоръки на Математическата и ОУ „ Драган Манчов “, които от години разделят една постройка и търсят разновидности за самостоятелност. Срещата е траяла към час и половина, през които са били разисквани още няколко значими тактики по отношение на разделянето на учебните заведения в две сгради. Припомняме, че тонът сред страните се изостри, защото гимназията държи на това да реализира концепцията за независим кампус зад хотел SPS в Тракия, вместо да остане в сегашната постройка в Христо Смирненски.  

 „ До няколко седмици управлението на МГ " Акад. Кирил Попов “ дружно с Обществения съвет да изготвят задание за това какво тъкмо желаят от новата си постройка. На база това ще бъде проведен архитектурния конкурс “, добави Стоянов. По прогноза планът за постройката може да е подготвен до края на годината, като по-късно ще се пристъпи към търсене на благоприятни условия за финансиране на построяването. Ще се разчита и на поддръжка от страната.

Когато кампусът на гимназията е подготвен – ОУ „ Драган Манчов “ ще получи опцията да употребява две здания – и тази, която следва да се построи до мол Пловдив, и съществуващата в „ Западен “.

„ Това ще бъде по този начин досега, в който им би трябвало. Ако някой от квартала не желаят да водят децата си по-далеч, да имат тази опция. Същевременно посредством новата постройка ще се отвори алтернатива за спомагателен банкет “, добави Стоянов.

Той е безапелационен, че кандидатстването на 12,5 млн. лева по Плана за възобновяване и резистентност, което стана мотив за различия сред препоръките на двете учебни заведения.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР