Зам.-кметът по екология на София Десислава Билева разкри какви мерки

...
Зам.-кметът по екология на София Десислава Билева разкри какви мерки
Коментари Харесай

Как София ще пребори мръсния въздух през зимата?

Зам.-кметът по екология на София Десислава Билева разкри какви ограничения ще предприеме общината, с цел да понижи нездравословните излъчвания през зимата. Една от ограниченията е да се отстранен печките на въглища и дърва.

"Над 5500 семейства се включиха в акцията. И всички те, които дават отговор на условията, са утвърдени. Кампанията продължава и през 2021 година, още веднъж ще пуснем покана към всички искащи да сменят своето отопление и да изберат по-екологично. Приблизителният брой на отоплителните тела, които считаме да сменим, е над 15 000. Смятаме, че резултатът ще е дълготраен ", сподели Билева пред Bulgaria ON AIR.

По думите й работата по плана е била дружно с кметовете по региони.

"Във всяко от районните кметства има чиновник, който работи с хората. Има засилен интерес от "Красна поляна ", "Слатина ", "Витоша ", "Нови Искър ", акцентира специалистът.

Дори в ромските квартали има интерес към акцията, само че там се ползват и редица други ограничения.

"В "Красна поляна " и "Слатина " стартирахме с пилотен план за замяна на слагане на така наречен електростатични коминни филтри. В регионите ще има засилен надзор на това какво горят хората. Въздухът е идея на всеки един от нас. По разпореждане на госпожа Фандъкова към този момент е в действие разпоредба, която разрешава ние да направляваме както търговците, по този начин и семействата, които се отопляват на дървесина ", безапелационна е Десислава Билева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР