Зам.-кметът на община Свищов д-р Станислава Стоянова и директорът на

...
Зам.-кметът на община Свищов д-р Станислава Стоянова и директорът на
Коментари Харесай

Две значими годишнини отбеляза СА „Димитър А. Ценов“ в Свищов

Зам.-кметът на община Свищов доктор Станислава Стоянова и шефът на дирекция „ Култура и културно завещание “ Росен Маринов взеха присъединяване в тържествата, отдадени на 86-годишнината от основаването на свищовската Алма Матер и 110 години от дарението на Димитър Ценов.

Тържественото честване на двете значими годишнини стартира с открита лекция в СА „ Д. А. Ценов “, след което Ректорът на Стопанска академия проф. доктор Марияна Божинова откри две цифрови класни стаи и цифрова публика, чието съоръжение модернизира образователния развой във висшето образователно заведение, създавайки удобни условия за използване на интерактивни способи на преподаване в хибридна среда като се съчетават онлайн просветителни материали и благоприятни условия за онлайн взаимоотношение с обичайни способи на класната стая.

След формалното разкриване на цифровите стаи, празничният ден продължи с публична гала по полагане на цветя пред паметника на Дарителя и празнично шествие до манастира „ Св. Св. Петър и Павел “, където се намира гробът на Димитър Ценов.  Слово във връзка двете годишнини произнесе зам.-ректорът Румен Йерусалимов, който приказва за живота и делото на Димитър Ценов и акцентира синовния дълг, който всички имаме пред неговото дело – да съхраняваме и надграждаме постигнатото. Приветствени слова във връзка празника произнесе и зам.-кметът доктор Станислава Стоянова, която сервира приветствен адрес от името на кмета на Свищов доктор Генчо Генчев и акцентира положителните партньорски взаимоотношения сред Община Свищов и СА „ Димитър А. Ценов “. В своето слово тя сподели: „ Днес всички ние, възпитаниците и университетския състав на Стопанска академия сме призвани да бъдем самобитни реализатори на наследството на Димитър Апостолов Ценов. Да следваме неговите завещания и да съхраняваме това неповторимо завещание – материално и духовно, отличаващо се с безграничното родолюбие, предвидливост и безкористност на нашия Дарител! “. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР