Заловеният в България заподозрян във връзка с терористичния атентат в

...
Заловеният в България заподозрян във връзка с терористичния атентат в
Коментари Харесай

Заловеният за взрива в Истанбул превел у нас 20 души, сред тях бил доставчикът на бомбата

Заловеният в България обвинен по отношение на терористичния атентат в Истанбул на 13 ноември, е разкрил пред турските управляващи, че е оказал помощ на група от 20 души, измежду които и лицето, предоставило експлозива, да избяга в България, съобщи турската частна телевизия НТВ, представена от Българска телеграфна агенция.

В показанията си Хазни Гьолге е споделил, че е бил потърсен от Хюсеин Гюнеш, различен обвинен по случая, който бе арестуван от полицията, да изведе групата в чужбина. За услугата той изискал по 7500 турски лири (370 евро) на човек.

Сред съумелите да избягат е бил и Билал Хассан, за който се счита, че е дал експлозива на терористката, която го остави на оживения бул. " Истиклял ". Взривът умъртви шестима души, а над осемдесет бяха ранени.

Гьолге е показал още пред следствените органи, че е осъзнал защо става дума едвам когато, откакто оставил групата в България, схванал за ареста на Хюсеин Гюнеш.

" Изплаших се и избягах в България. Не познавах преди този момент Билал Хассан. Разбрах кой е, откакто Хюсеин Гюнеш беше арестуван ", е споделил той.

При осъществените инспекции не е открита връзка на Гьолге с каквато и да било терористична формация. Според сведения Билал Хассан е избягал от България в Румъния.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР