Заловените около 169 кг кокаин на пристанището в Бургас са

...
Заловените около 169 кг кокаин на пристанището в Бургас са
Коментари Харесай

Заловеният на пристанището в Бургас кокаин е на стойност $6.8 млн.

Заловените към 169 кг кокаин на пристанището в Бургас са на стойност към 6,8 милиона $ . Това съобщи окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, представен от " 24 часа ".

По думите му пратката е пристигнала с контейнеровоз от Еквадор, през Панама и е минала през Малта преди да дебаркира у нас. Прокурор Чинев означи, че вносителят на бананите е огромна комерсиална компания. Той обаче не пожела да оповести името й.

Прокурорът добави, че се обяснява дали чиновници на въпросната компания имат съпричастност към пратката и дали дрогата е била предопределена за вътрешния пазар или за чужбина.

Чинев уточни, че кокаинът е бил прикрит в 150 плика зад хладилната стена в агрегатното поделение. Той акцентира, че не е имало особено приспособен за задачата тайник.

Наблюдаващият прокурор Елка Добрикова съобщи, че по случая е формирано досъдебно произвеждане. По думите й наказването за подобен тип закононарушение е отнемане от независимост от 10 до 15 години и санкция от 100 до 200 000 лв..

Началникът на Агенция " Митници " Петя Банкова означи, че митническите чиновници ревизирали контейнера по метода на риска. Тя разясни, че корабът, доставил контейнера, не е арестуван и е отплавал.
 Заловиха 180 кг кокаин на пристанището в Бургас
Заловиха 180 кг кокаин на пристанището в Бургас

Дрогата била скрита измежду банани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР