Заловени са група нелегални мигранти, превозвани в линейка. Подробности за

...
Заловени са група нелегални мигранти, превозвани в линейка. Подробности за
Коментари Харесай

Заловиха нелегални мигранти, превозвани в линейка

Заловени са група незаконни мигранти, транспортирани в кола за спешна помощ. Подробности за случая ще изнесат шефът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов и прокурор Мария Маркова, оповестиха от прокуратурата в града. 

Водачът на арестуваната кола за спешна помощ, превозвала незаконни мигранти, бил облечен с бяла престилка на фелдшер . С колата е имитирано, че се транспортира незабавен пациент. Линейката е с всички отличителни белези на транспортно средство от лечебно заведение. Задържането е станало сред две села в региона на община Средец. Шофьорът на колата за спешна помощ е български жител, от София.

Той е притежател на колата за спешна помощ, оповестиха на брифинг в Бургас шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Калоян Калоянов и прокурор Мария Маркова.

Задържани са 14 души. Мигрантите са от тунизийски, либийски и сирийски генезис.

Водачът на колата за спешна помощ е арестуван за 72 часа; повдигнато му е обвиняване . Ще се внесе искане за непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ".
За този тип закононарушение законът планува отнемане от независимост от 1 до 6 години и санкция от 5 000 до 20 000 лв. . Установено е и съществуването на наркотични субстанции във лидера. Имало е и сателит с него. Тепърва ще се открива неговата роля.

Специализираният автомобил е бил платен преди месец от компания, която е без предмет на активност медицински услуги. Автомобилът е взет от автокъща от София за да се употребява тъкмо за този тип незаконна активност. 

По първични данни това е бил първия курс на колата за спешна помощ.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР