Заложникът, който беше държан при обир на магазин на технологичен

...
Заложникът, който беше държан при обир на магазин на технологичен
Коментари Харесай

Заложник, държан в магазин в Амстердам, е българин

Заложникът, който беше държан при грабеж на магазин на софтуерен гигант в Амстердам , е 44-годишен българин , съобщи Българска телеграфна агенция. Полицията не разкрива самоличността му.

Въоръженото нахлуване във вторник продължи към 6 часа, преди похитителят да бъде хванат от полицията. Той е 27-годишен мъж от Амстердам. За да пусне пленник а, похитителят поискал откуп от 200 милиона евро в криптовалута. Той заплашвал, че в случай че не ги получи, ще се самовзриви. Оказа се, че фактически е носел жилетка с експлозиви, само че, за благополучие, те не са избухнали. Нападателят създал и изстрели против служителите на реда.

Нападателят е бил обезвреден, откакто напуснал постройката, с цел да последва българин а, който успял да избяга, заяви полицията. По време на гонитбата полицейска кола блъснала похитителя. Той е откаран в болница със съществени контузии.

На конференция в сряда сутринта началникът на полицията в Амстердам Франк Пау похвали пленник а за бързата му реакция. " Той е работил за елементи от секундата и се е измъкнал. Ако не беше направил това, нощта можеше да бъде доста дълга и неприятна ", разяснява Пау. И посочи, че българин ът не е чиновник на магазин а на Apple.

Преди това десетки хора съумели да избягат от магазин а невредими, оповестиха локални медии. Полицията не дава информация за точния им брой. 

Сигналът за закононарушението е подаден към 17.40 ч. локално време (18.40 ч. българско време) във вторник. Районът към магазин а неотложно бил отцепен. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР