Заложете на колорита и на изпитания вкус - опитайте нашата

...
Заложете на колорита и на изпитания вкус - опитайте нашата
Коментари Харесай

Разложка шарена шупла

Заложете на колорита и на тествания усет - пробвайте нашата разожка шарена кухина

Необходими Продукти

● кисело мляко - 1 ч.ч.
● сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
● вода - 100 мл
● олио - 5 с.л.
● яйца - 2 яйца
● сол
● брашно - 15 с.л. с връх
● сирене - 150 - 200 г
● шарена сол
● сусам
● маково семе
● масло - 60 г (за намазване)
● ким

Начин на подготвяне

В купа се поставя киселото мляко и в него се погасява хлебната сода. Ако киселото мляко е гъсто се прибавят 100 мл вода, в случай че е рядко водата не се поставя - просто би трябвало да е леко разредено, само че не и да е айрян.

Прибавят се олиото, солта и разрушените с вилица яйца. Обърква се добре и се прибавя брашното. Сместа би трябвало да е гъста като за кекс, при нужда се прибавя още брашно.

Така приготвената примес се изсипва в намазнена и набрашнена огромна тавичка, тъй че блатчето да е с дебелина 1 см, тъй като при самото печене шуплата леко се надува. Отгоре се поръсва с натрошеното сирене.

Мое допълнение към старовремешната рецепта е поръсването на шуплата от горната страна с обичаните семена и подправки:) Експериментирах, като едната кухина разделих на браншове с маково семе, а самите браншове поръсих с шарена сол, сусам и оставих в естествен тип. А другата беше поръсена с ким, чубрица, червен и черен пипер; сусам и още веднъж разграничени с маково семе. Вие си преценете по какъв начин ще процедирате).

Пече се в авансово загрята на 180 градуса фурна до златист цвят. Тогава се изважда и се маже от горната страна с краве масло или се напръсква на всички места с олио и се връща за 1-2 минутки във фурната.

Изваждате я от фурната и в случай че обичате хрупкава коричка я оставяте по този начин да поизстине леко. В противоположен случай я покривате с хартия и от горната страна с забрадка за 5-10 мин. да се задуши, след което се изважда от тавата.

Вкусна е както топла, по този начин и студена поднесена с чаша айрян, кисело мляко или боза. Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР