Заложено е средно увеличение от 25%. За първи път по-високите

...
Заложено е средно увеличение от 25%. За първи път по-високите
Коментари Харесай

Цените на клиничните пътеки скачат средно с 25 на сто от 1 май

Заложено е приблизително нарастване от 25%. За първи път по-високите цени са обвързани със заплатите в лечебните заведения.

Надзорният съвет на здравната каса предлага от 1 август 25% нарастване на клиничните пътеки да получават лечебните заведения, които обезпечат заплата приблизително 2 000 лв. за доктор, 1500 лв. за здравна сестра и 910 лв. за санитар.

Това е заложено в Колективния трудов контракт за тази година.

Болниците, които не реализиран заплатите заложени в него, ще получават 15% нарастване на цените на клиничните пътеки. Промяната е заложена в анекса към Националния рамков контракт, който се чака да бъде подписан от здравната каса и лекарския съюз до края на седмицата.

" Брутните работни заплати в доста лечебни заведения са високи. Много над тези стойности по КТД. За общинските лечебни заведения имаме време до август да помислим по какъв метод да ги подпомогнем. Единственото, от което има риск, е да останат възнагражденията на работещите в общинските лечебни заведения по-ниски. Няма риск от банкрути ", сподели доцент Васил Пандов - ръководител на Народно събрание на НЗОК.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР