Закуската е най-важното хранене за деня, защото дава първата доза

...
Закуската е най-важното хранене за деня, защото дава първата доза
Коментари Харесай

6 храни, които трябва да избягваме на закуска

Закуската е най-важното хранене за деня, тъй като дава първата доза сила, с която тялото ни ще проработи, засилвайки метаболизма. Със сигурност доста хора се чудят какво е най-хубавото нещо, което могат да похапнат заран. Какво е потребно и какво не е? Коя храна ще им даде най-вече сила и сили и коя ще ги засити?

Ако желаете да започнете деня си здравословно е добре да изключите някои храни от менюто си или най-малко да не ги консумираме всяка заран.

Препечена филийка с масло? Забравете я или най-малко не посягайте към нея 5 или 6 дни от седмицата. Плодовете и плодовите сокове са цялостни с витамини и всички знаем, че са потребни... само че не и за ежедневна закуска. Оказва се също, че и по този начин обичаните ни банички, кифлички, кроасани и гевреци също не са измежду препоръчваните храни за закуска.

Вижте за какво тези вкусотии не се предлагат за първото ви за деня ядене и кои още артикули е добре да заобикаляме:



Бял изгорял самун

Ако желаеме да хапваме самун, то би трябвало да се разделим с пухкавите бели филии. Пълнозърнестият самун е с доста повече потребни субстанции, в сравнение с белият. Фибрите в него усъвършенстват храносмилането ни, той е богат на витамини от Б групата и повишава постепенно кръвната ни захар.

Масло

Тази алтернатива за закуска може да бъде калорична, изключително в случай че смесите мазнини с въглехидрати.

Концентриран портокалов сок

Той е с високо наличие на фруктоза, което може да докара до скок в равнищата на кръвната захар. Вместо да пиете съсредоточен портокалов сок, изяждайте целия плод.



Плодове

Яжте единствено по един тип плод на хранене. Ако просто смесвате плодовете, естествените захари се освобождават от вътрешността на клетките и се трансформират в свободни захари.

Захарни зърнени храни

Повишават равнищата на глюкозата в кръвта, а това може да докара до къс изблик на сила, само че това ще продължи единствено за къс интервал от време.

Тестени произведения

Всички знаем какъв брой са вкусни мекиците и палачинките, само че те не ни доставят нищо повече от по-висок холестерол и прелестно чувство на небцето.

И по този начин неизбежно стигаме и до въпроса: Тогава какво да закусвам?

Подходящи храни за закуска са храните богати на фибри, като първокласен пълнозърнест самун или овесена каша, които оказват помощ при храносмилането. Такива, които съдържат протеини, като яйца, сирене, затоплено мляко.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР