Закуската, без значение дали е сутрешна или следобедна, е много

...
Закуската, без значение дали е сутрешна или следобедна, е много
Коментари Харесай

Най-вкусните кексчета с кайма и кашкавал, които ще ви накарат да си оближете пръстите

Закуската, без значение дали е утринна или следобедна, е доста значима. Човек би трябвало деликатно да я сортира, в случай че желае да усеща прилив на сила и да се усещат утолен за дълго време.
В бързината постоянно пропущаме тези хранения и лишаваме организма си от потребни за него съставки. Днес ще споделим с вас една извънредно лесна, бърза и вкусна закуска.
Солени кексчета с кайма и кашкавал
Уверяваме ви, че това са най-вкусните солени кексчета, които в миналото сте опитвали. Дори начинаещите в кухнята ще се оправят безпроблемно с изработката им.
Няма да ви държим повече напрегнат и по тази причина бързаме да споделим с вас рецептата за най-вкусните и апетитни кексчета, които в миналото сте опитвали.
Продукти, които ще са ви нужни:
• 350 грама кайма примес
• 1 глава лук
• 140 грама царевица от консерва
• 2 яйца
• 2 1/4 чаени чаши брашно
• 1 чаена лъжица изгасена сода
• 1 чаена чаша прясно мляко
• 1/2 чаена чаша олио
• 1 чаена чаша настърган кашкавал
• 1 чаена лъжица нарязан магданоз
• сол и черен пипер на усет
• олио за намазване на формите
 Рецепта за боровинкови мъфини Рецепта за боровинкови мъфини
Време е да ви изненадаме с рецепта за забавен десерт - мъфини с боровинки, които наложително би трябвало да опитате! Това сладко изкушени...
Начин на подготвяне:
Най-напред ви съветваме да включите фурната на 180 градуса да загрява, до момента в който вие небрежно приготвяте сместа за кексчетата. Вземете формите, в които ще ги печете и ги намажете с малко олио. Ако употребявате силиконова форма за мъфини, тази стъпка може да я пропуснете.

Започнете с подготовката на сместа. В купа поставете каймата и към нея прибавете царевицата, лука и магданоза, които авансово сте нарязали на ситно. Овкусете със сол и черен пипер на усет. Разбъркайте добре, тъй че усетите на всички артикули да се смесят.
Вземете друга купа и започнете с разбиването на течните съставки. Налейте млякото, олиото и яйцата. Разбъркайте усърдно и едвам по-късно прибавете брашното и содата. Бъркайте още веднъж, до момента в който не се получи меко тесто за кексчета.
 Пикантни картофи, пълнени с кайма Пикантни картофи, пълнени с кайма
Едва ли има човек, който не обича картофи. Обичаме ги пържени, варени, печени. Предлагаме ви вид, в който те са съчетани с кайма и...

Вземете супена лъжица и гребнете от сместа. Нужно е да запълните половината от формичките за мъфини, които ще употребявате. След това сложете по малко от плънката с кайма и още веднъж прибавете от сместа за кексчета.
Накрая поръсете с кашкавал. Печете в авансово загрятата фурна за към 20 минути или до момента в който кексчетата не заловен златист тен.
Задължително ги похапвайте топли в компанията на чаша айран.
Да ви е сладко!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР