Закриването на специализираната прокуратура е национална трагедия, защото ни върна

...
Закриването на специализираната прокуратура е национална трагедия, защото ни върна
Коментари Харесай

Гешев: Прокуратурата ще възстановява специализацията в окръжните прокуратури

" Закриването на профилираната прокуратура е национална покруса, тъй като ни върна 12 години обратно. по тази причина Българската прокуратура, с ясното схващане, че няма да е задоволително, ще опита да възвърне специализацията във 28-те окръжни прокуратури ". Това съобщи основният прокурор Иван Гешев пред публицисти откакто взе участие в откриването на Конференция на тематика " Киберсигурност ". Тя се провежда в образователната база на Прокуратурата в курорта " Цигов чарк ", взаимно с Кралската прокурорска работа и Националната организация за битка с престъпността на Англия.

По думите на Гешев прокурорите по места ще би трябвало да бъдат обучавани, с цел да противодействат на проведена престъпност, тероризъм, киберпрестъпност и корупция по високите етажи. " За благополучие ние имаме положително взаимоотношение с европейските си сътрудници, с цел да компенсираме " трагичните  законодателни опити ", уточни още основният прокурор.

По думите му закриването на Специализираната прокуратура е довело до " взрив на престъпността ", в това число трафик на мигранти. " Прокуратурата остана една от дребното постоянни институции в страната, само че тя не може да спре този " взрив на престъпността " без взаимоотношение и без действителна, качествена работа от страна на Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност ", съобщи Гешев.

При откриването на конференцията с изключение на основния прокурор приветствия към участниците сервираха посланикът на Англия Роб Диксън, заместник-главният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов и Ейдриън Флешър от Кралската прокурорска работа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР