Законови срокове на съдебно решение отложиха делото срещу 48-годишния Мирослав

...
Законови срокове на съдебно решение отложиха делото срещу 48-годишния Мирослав
Коментари Харесай

Законът спря шофьор да си признае пред съда за причинена смърт край КЦМ

Законови периоди на правосъдно решение отложиха делото против 48-годишния Мирослав Камбуров, предизвикал по несъобразителност гибелта на Иван Владимиров след ПТП. Инцидентът станал на 3 юли 2022 година, на пътя сред Летище Пловдив и КЦМ. Тогава при ръководство на товарен автомобил мерцедес, към 1:00 часа след среднощ, Камбуров блъснал движещия се по пътното платно Владимиров и съгласно обвинителния акт избягал от местопроизшествието. Инцидентът е станал със скорост 85 км/ч.
Прочетете още
От направените експертизи в досъдебното произвеждане станало ясно, че пешеходецът е бил с 2,46 промила алкохол в кръвта.

Днес водачът изясни отвън правосъдната зала, че не е видял Владимиров и не е схванал, че го е блъснал. Въпреки това, той изрази подготвеност да се съгласи с всички обстоятелства и условия в обвинителния акт и да признае напълно виновността си пред магистратите.

Споразумението обаче нямаше по какъв начин да се случи незабавно и делото да завърши през днешния ден, тъй като желанието на една от потърпевшите да се конституира като частен обвинител и цивилен просител, не беше утвърдено от съда. Според закона, потърпевшата Стефанка Димитрова има право да апелира решението пред по-горна инстанция в 7-дневен период и дотогава процесът няма по какъв начин да завърши.

В момента 48-годишният водач е с отнета брошура и с мярка за неотклонение " парична гаранция ". Той има и възбрана да напуща рамките на страната.

Следващото съвещание е планувано за 23 май, когато би трябвало да стане ясна и присъдата на Камбуров. Ако съдът утвърди съглашение сред страните за признание на виновност, то тогава наказването на Мирослав Камбуров ще бъде понижено с 1/3.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР