Законопроектът за екстрадиция, довел до масови протести и безредици в

...
Законопроектът за екстрадиция, довел до масови протести и безредици в
Коментари Харесай

Законопроектът за екстрадиция в Хонконг ще бъде отменен през октомври

Законопроектът за екстрадиция, довел до всеобщи митинги и вълнения в Хонконг, ще бъде публично изтеглен през октомври в сходство с всички процедури, които не включват диспути или гласоподаване, съобщи ръководителят на администрацията на Хонконг Кари Лам на конференция през днешния ден.

 © БГНЕС
" След като направих изказване за анулацията на законопроекта, забелязах, че към момента има безпокойствие в обществото във връзка с съответните правни процедури. Искам да повторя тук, че единствената причина за тези процедури е отзоваването на законопроекта. Те включват параграф, че секретарят по сигурността би трябвало да разгласи в Законодателното заседание, че законопроектът ще бъде изтеглен, няма да има диспути, няма гласоподаване ", сподели тя.

Хонконгското Законодателно заседание ще възобнови работата си след лятната почивка едвам през октомври, тъй че няма по какъв начин да се извършат всички нужни формалности незабавно.

Ръководителят на администрацията на Хонконг Кари Лам разгласи в сряда, че управляващите са решили напълно да анулират законопроекта за екстрадиция, което докара до продължителни митинги, прераснали от мирни демонстрации в жестоки конфликти по улиците. Според Лам всички нужни процедури ще започват, когато спирането на работата на събранието завърши.

След три месеца безпорядък управляващите направиха отстъпки единствено по едно от петте претенции на протестиращите.

Демонстрантите от своя страна са недоволни и не престават да желаят премахването на термина „ вълнения “ по отношение на митингите от 12 юни, освобождението на всички преди този момент задържани стачкуващи, без значение следствие на полицейските дейности по време на митингите на 12 юни и въвеждането на директни общи избори за началник на регионалната администрация и Законодателно заседание. Кари Лам сподели, че държавното управление няма да прави отстъпки по амнистията, защото това би противоречало на правилото на правовата страна, а полицейските дейности по време на митингите ще бъдат разследвани от Независимия съвет по жалбите на полицията, а не от самостоятелна комисия, както изискват протестиращите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР