Законопроект за ратифициране на Споразумението между правителството на България и

...
Законопроект за ратифициране на Споразумението между правителството на България и
Коментари Харесай

Скоростно депутатите в комисия гласуваха за ядроното сътрудничество със САЩ

Законопроект за одобрение на Споразумението сред държавното управление на България и държавното управление на Съединените американски щати за съдействие по Проекта за създаване на нуклеарна мощ на площадката на АЕЦ " Козлодуй " и Ядрената стратегия за цивилен цели на България мина на второ четене през енергийна комисия.

България, както и други страни членки употребяват нуклеарна сила като част от своя народен енергиен микс, съгласно депутатите. Ядрената сила е потвърден беземисионен запас и като подобен тя е основен детайл в структурата на енергийния баланс на страната за гарантиране на сигурни и надеждни енергийни доставки, както и за ефикасна битка с климатичните промени.

Европейската зелена договорка не изключва развиването на нуклеарната сила , се показва в претекстовете. Доказателство за това са двете нови тактики на Европейска комисия за консолидиране на енергийния бранш и развиване на водорода, оповестени на 8 юли 2020 година по линия на Европейската зелена договорка. В тях всички разбори и оферти се базират на данни от Съобщението на Европейската комисия " Чиста планета за всички европейци " и дават опция за потребление на нуклеарни технологии за произвеждане на декарбонизирани газове, в това число водород.

Продължаване на употребата на наличните мощности от България, както и реализирането на нови нуклеарни мощности ще е от стратегическо значение за опазване на енергийната сигурност на страната, съкращаване на излъчванията от парникови газове и понижаване на зависимостта от импорт на енергийни запаси по разходоефективен и конкурентоспособен метод, в подтекста на задачата на Европейския съюз за климатична индиферентност до 2050 година и целите на Европейската зелена договорка.
 Енергийна комисия утвърди съдействието със Съединени американски щати за АЕЦ-а
Енергийна комисия утвърди съдействието със Съединени американски щати за АЕЦ-а

17 депутати бяха " за " ратификацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР