Законопроект, предвиждащ да се обвърже придвижването или упражняването на някаква

...
Законопроект, предвиждащ да се обвърже придвижването или упражняването на някаква
Коментари Харесай

Законопроект във Франция обвързва свободата на движение с ваксините

Законопроект, предусещащ да се обвърже напредването или упражняването на някаква активност с представянето на тест за ковид или с документ за сложена ваксина против вируса, поражда безпокойствие и отвращение във Франция, съобщи Франс прес.

Дясната и крайнодясната съпротива предизвестиха през днешния ден, че законопроектът, показан през вчерашния ден вечерта на съвещание на министерски съвет от премиера Жан Кастекс може да откри дълготраен режим на реакция на санитарните рецесии.

Член на законопроекта планува при нужда министър председателят да може да обвърже напредванията на хората и достъпа им до публичния превоз и до други места, както и упражняването на избрани действия с показване на документ с резултат от тест за ковид, който демонстрира, че индивидът не е инфектиран, на документ, че индивидът е имунизиран, или на документ, че индивидът е бил лекуван за болест. Въпреки че в текста не се загатва категорично коронавирусната пандемия, той породи дискусия в миг, в който президентът Еманюел Макрон съобщи, че имунизацията против Ковид-19 няма да е наложителна във Франция.

" По един остроумен и подъл метод този текст планува не да направи имунизирането наложително, само че да попречи на целия обществен живот на хората, които няма да са имунизирани ", съобщи председателката на крайнодясната партия Национален общ брой Марин Льо Пен.

" Вярвах наивно, че в нашата страна зачитането на свободите е предписание и рестрикциите са изключение. А тук изпълнителната власт ще има цялата власт да суспендира нашите свободи без надзор от страна на Народното събрание. Това е немислимо ", съобщи Гийом Пелтие, заместител ръководител на дясната партия Републиканците.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР