Законодателният орган на Юта стана последният в САЩ, който прие

...
Законодателният орган на Юта стана последният в САЩ, който прие
Коментари Харесай

Юта приема законопроект, забраняващ програми за многообразие в правителството и в колежите

Законодателният орган на Юта стана последният в Съединени американски щати, който одобри законопроект в петък, забраняващ образование за разнообразие, наемане и стратегии за приобщаване в университетите и в държавното ръководство.

Законопроектът, който утвърди Камарата на представителите и Сената с огромна разлика, в този момент се насочва към губернатора на Юта Спенсър Кокс, републиканец, който сподели, че е евентуално да подпише подобен законопроект в закон.

Насочвайки се към последната година от първия си мандат като губернатор, Кокс се насочи към „ разнообразието, справедливостта и приобщаването “. След като наложи несъгласие върху възбраната транссексуални възпитаници да вземат участие в спортове за девойки през 2022 година (което законодателната власт отмени), Кокс подписа законопроект през 2023 година, регулиращ разискването на раса и вяра в държавните учебни заведения, с цел да забрани, да вземем за пример, учението, че всеки може да бъде расист единствено тъй като от тяхната раса.

„ Мога да ви уверя, че след тази законод...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР