Законните наследници накрай санданското село Петрово служители ще получат по

...
Законните наследници накрай санданското село Петрово служители ще получат по
Коментари Харесай

Помощ по 15 хил. лв. за наследниците на загиналите в пожара лесничеи

Законните наследници накрай санданското село Петрово чиновници ще получат по 15 хиляди лева еднократна помощ от страната, реши държавното управление на постоянното си съвещание в четвъртък.

Средствата се обезпечени от бюджета на общественото министерство и ще бъдат предоставени на фамилиите на двамата чиновници на Югозападното държавно дружество - 48-годишния Валери Димитров от Кресна и 34-годишния Антон Гръбчев от Петрич. Те бяха погълнати от огъня край село Петрово и за гибелта им се води следствие от прокуратурата.

По Кодекса за общественото обезпечаване за гибел при извършване на служебните отговорности се поставят 540 лева от страната, само че общественият министър Гълъб Донев сподели, че тази сума не може да компенсира това, което двамата починали горски чиновници биха съдействали с труда си, приходите си, с прочувственото и фамилно наличие измежду своите близки и родственици. Президентът Румен Радев също прикани за погашение на по-големи суми на наследниците.

Така в този момент е решено да се изплатят по 15 хиляди лева, само че нормативната уредба по отношение на в този момент плануваните 540 лева няма да се промени, защото е невероятно да се обзет всички вероятни случаи, при които би трябвало да се подкрепят фамилиите на починалите при осъществяване на служебния дълг, сподели предходната седмица общественият министър.

Тогава той разясни, че брачната половинка на единият от починалите също има право на наследствена пенсия пет години преди навършване на възраст за придобиване право на пенсия, в случай че е с увреждания може, може по-рано да бъде отпусната наследствена пенсия. Гръбчев е бил пред годеж с приятелката си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР