Законът забранява политическа дейност в училище. Проверка установи, че на

...
Законът забранява политическа дейност в училище. Проверка установи, че на
Коментари Харесай

МОН: Проверка не установи подписка за еврото в училището на сина на Костадинов

Законът не разрешава политическа активност в учебно заведение. Проверка откри, че на територията на учебното заведение, в което учи синът на водача на Политическа партия " Възраждане " не се популяризира подписка.

Това оповестиха от Министерството на образованието и науката, представено от Агенция " Фокус " по проблема за събиране на подписи за референдума от сина на Костадин Костадинов, иницииран от Политическа партия " Възраждане ", в Трета ПМГ " Акад. Методи Попов " във Варна.

Проверка на РУО - Варна откри, че подписка против въвеждане на еврото не се популяризира на територията на учебното заведение, в което учи Тодор Костадинов.

Учениците, в това число и Костадинов, настояват, че самодейността се популяризира отвън образователното заведение.

Няма информация за физически конфликт сред възпитаници.

Директорът на учебното заведение е извикал Тодор Костадинов на диалог, в който му е обърнато особено внимание, че законът не позволява в учебно заведение да се постановат идеологически доктрини и е неразрешена политическа и партийна активност.

Според Закона за предучилищното и учебното обучение /ЗПУО/, в системата на предучилищното и учебното обучение не се позволява налагането на идеологически и/или религиозни доктрини и се не разрешава реализирането на политическа и партийна активност.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР