Законът за трудовата миграция бе приет на второ четене в

...
Законът за трудовата миграция бе приет на второ четене в
Коментари Харесай

НС облекчи вноса на кадри от други страни

Законът за трудовата миграция бе признат на второ четене в Народното събрание.

Една от главните промени е да отпадне условието служащите и чиновниците, които са скъпи и нужни за нашата стопанска система да имат висше обучение. Освен това се вкарва доста еластичен режим от позиция на опциите за отдалечена работа и опциите за дълготрайни и краткосрочни командировки, в това число на територията на Европейски Съюз като притежателите на Синя карта могат да упражняват и активност като самоосигуряващи се лице.

Очакваните резултати от използването на новата уредба са основаване на нови благоприятни условия за стопански напредък вследствие съществуването на повече висококвалифицирани и насочени към трайно определяне в България чужденци, които ще оказват помощ за битката с неналичието на фрагменти във всички останали браншове.

От " Възраждане " са обезпокоени, че у нас ще бъдат позволени ниско квалифицирани служащи. Те щели да избутат от пазара на труда нашите фрагменти.

Смиляна Нитова от Българска социалистическа партия видя дискриминация към родните чиновници, които имали висше обучение.

Около 400 индивида на година влизат в ИТ бранша у нас, а този закон ще ги усили на 4000 годишно, съгласно Искрен Митев от Политическа партия. 40-50000 души са нужни за ИТ сектора. Всеки закон, който оказва помощ на ИТ сектора, който е от най-светлите у нас е добър, съгласно народния представител.

Деница Сачева от ГЕРБ изясни, че европейската инструкция в региона би трябвало да бъде транспонирана в законодателството ни тази година.

Движение за права и свободи считат закона за рисков за националната сигурност и са срещу.

От Политическа партия пък подчертаха, че България е страната с най-тежко трудово законодателство.

Ние сме като разграден двор в тази страна, счита Георги Гьоков от Българска социалистическа партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР