Закон за камара на ресторантьорите и хотелиерите. За това настоява

...
Закон за камара на ресторантьорите и хотелиерите. За това настоява
Коментари Харесай

Ако се върне 20% ДДС в туризма: Фалити и безработица

Закон за камара на ресторантьорите и хотелиерите. За това упорства Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията. Браншът не желае Зарица Динкова да е министър на туризма, а  Мартин Захариев, който е подготвен с стратегия за ръководство. Целта е да има камара на туристическия бранш, която ще оказва помощ на отрасловото министерство да развива туризма, декларира той пред Българска национална телевизия.

Този отрасъл има потребност от развиване, безапелационен бе още Петров. 20% Данък добавена стойност върху туризма ще докара до срив на компании и безработица, предизвести той. При 9% Данък добавена стойност има растеж на заетите в туризма. Постъпленията в бюджета под форма на осигуровки и налог облага са се нараснали в резултат на понижената ставка.

Бранимир Ботев, някогашен зам.-министър на туризма счита, че актуалният министри на туризма отсъства и не може да се пребори за сектора. Според него е значимо обединяване на промишлеността.

364 000 души ще са нужни тази година в бранша, само че браншът не може да ги обезпечи. Още над 100 000 ще са нужни в идващите години, с цел да се развива туризмът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР