Закон, който забранява да се пропагандира нежелание да имаш деца,

...
Закон, който забранява да се пропагандира нежелание да имаш деца,
Коментари Харесай

Русия забранява да се говори за избора да нямаш деца


Закон, който не разрешава да се пропагандира отвращение да имаш деца, обмислят в съветската Държавна Дума, оповестява изданието „ Комерсант “, представено от " Площад Славейков ".

Проектът е импортиран от законодателното заседание на Башкортостан и съветските депутатки Елвира Аиткулова и Рима Утяшева от „ Единна Русия “.

Авторите на законопроекта упорстват пропагандата на нежеланието да раждаш деца да стане част от закона „ За отбрана на децата от информация, която предизвиква щета на тяхното здраве и развиване “, като се подреди до информацията за вредата от цигарите, алкохола, опиатите и хомосексуализма, чиято „ агитация “ сега е престъпно закононарушение в Русия.

В обяснителната записка към документа е записано, че идеологията за нежеление да се раждат деца (чайлдфри) образува „ деструктивно обществено държание, което се основава на непринуден отвод от раждане на деца, което е в прорез с обичайните фамилни полезности и държавната политика на Русия “. Твърди се още, че това е риск за „ депопулация на популацията “.

Вносителите на плана назовават доброволния бездетен живот „ западна идеология “. Според тях затова деградират публичните институции и се „ размиват обичайните ценностни ориентири “.

Наскоро в Държавната дума на Русия обявиха, че сегашното законодателство за възбрана на „ пропагандата на нетрадиционни полови връзки “ е незадоволително и възбраната за споменаването им би трябвало да обхване напълно общуването онлайн и офлайн, изявления в медиите, в интернет, в обществените мрежи и в стрийминг платформите. Сега за „ агитация на нетрадиционни полови връзки “ се постанова санкция от 1 милион рубли (около 16 хиляди евро), административен арест от 15 денонощия и прекъсване на активността, в случай че става дума за юридическо лице.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР