Заклинанията“ на Запада относно интереса към развитието на глобалния Юг

...
Заклинанията“ на Запада относно интереса към развитието на глобалния Юг
Коментари Харесай

Лавров нарече лъжа изявленията на Запада за интерес към развитието на глобалния Юг и Изток

„ Заклинанията “ на Запада по отношение на интереса към развиването на световния Юг и световния Изток са „ бръщолевене и чиста неистина. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за предаването „ Голямата игра “ по Първи канал.

„ Ако погледнете и сравните това, което е дадено и действително доставено, а това е дребен дял, с това, което физически действително е доставено на Украйна, тогава, несъмнено, няма заклинания от страна на Запада, че те желаят да бъдат част от интернационалния съюз. Те желаят световният Юг, световният Изток интензивно да се развиват, да се вписват във всички тези схеми, които ще оказват помощ за спасяването на човечеството – всичко това са бръщолевене и чиста неистина “, означи още Лавров.

„ Ако погледнете, разликата е десетки пъти сред това, което Западът дава обещание да вземем за пример на африканските страни и това, което Западът даде обещание на целия разрастващ се свят за финансиране на разноските за превъзмогване на изменението на климата, и това беше през 2015 година, когато дадоха обещание 100 милиарда евро годишно за 10 години “, сподели Лавров.

Според Лавров, на Запада му свършват парите за поддръжка на Украйна.

„ Парите свършват, доколкото разбирам, всички приказват за това намерено, тук няма никаква загадка “, добави Лавров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР