Заклетите фенове на японското анимационно изкуство най-вероятно са попадали на

...
Заклетите фенове на японското анимационно изкуство най-вероятно са попадали на
Коментари Харесай

Генерираното с изкуствен интелект аниме разбуни духовете сред феновете

Заклетите почитатели на японското анимационно изкуство най-вероятно са попадали на едно видео с Хаяо Миядзаки, който с привичните си мнения безшумно се шокира, че някой може и да си намерения да генерира анимация с  изкуствен интелект.  
На всички им е известно, че това е много трудоемка работа, която, несъмнено, изисква и огромна доза гений, а почитателите са лоялни към художниците и тяхното творчество. Както може да се допусна, всички вести за авторски права върху наличието, основано посредством AI, провокират суматоха и параноя и всеки дръзнал да посегне към технологията бива засипван с рецензии.
Прочетете още
Такъв образец е и започващата компания  Radius5,  която започва собствен личен генератор на изкуство с изкуствен интелект с аниме, наименуван Mimic. Първоначалната концепция била художниците да качват свои творби в платформата, а по-късно тя да улови стила им и да генерира нови изображения. Малко след старта си  платформата беше спряна,  защото – както можете да предположите – всички качвали непознати творби и лавината от рецензии беше голяма. Цялата история много замязя на лов на вещици, само че въпреки това японското законодателство за авторското право разрешава в основаните от почитатели комикси, наречени doujinshi, да употребяват предпазени с авторски права герои. И съгласно експертите изкуството, генерирано с AI, е изцяло законно - а това може да е насочна точка за процъфтяващата културна война, вихреща се в Америка и Европа. И макар цялото отвращение – съчетано със личните хвалебствени хорове на последователите на AI – технологията не демонстрира никакви признаци на закъснение. 

 

Източник: hicomm.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР