Загубите поради световният срив в работата на Facebook, Instagram и

...
Загубите поради световният срив в работата на Facebook, Instagram и
Коментари Харесай

Четвърти час без Facebook, Instagram и WhatsApp: Изчислиха колко ще струва сривът на социалните мрежи

Загубите заради международният срив в работата на Фейсбук, Instagram и WhatsApp възлизат на над 480 млн. $ към 22 часа на 4 октомври, 2021. Това пресметнаха специалисти на плана за мониторинг и киберсигурност в Интернет NetBlocks.

Профилът в Twitter изяснява, че размерът на загубите за международната стопанска система се пресмята, като се вземе поради фактът, че Фейсбук, Instagram и WhatsApp не работят повече от три часа - нещо, което в никакъв случай не се е случвало в историята на компанията.

Проектът разполага с онлайн калкулатор, с който в действително време се пресмятат загубите.

Експертите означават, че тези обществени мрежи и обвързваните с Фейсбук информационни приложения не са налични в световен мащаб и случаят не е обвързван с проблеми с интернета в избрана страна или пречистване. Освен отлив на консуматори, сривът на обществените мрежи е обвързван с контракти за милиони реклами по целия свят, а Instagram е работното място на стотици хиляди инфлуенсъри.
свързани новини26304преди 4 часа
По-рано консуматори по целия свят започнаха да се оплакват от сривове във Фейсбук, Instagram и WhatsApp. Повечето сигнали идват от Съединени американски щати, Англия, Канада, Холандия, Германия, Италия, Франция, Русия и доста други страни, измежду които и България.

Акциите на Фейсбук поевтиняха с близо 5% по отношение на досегашните в така и така тежкия ден за акциите на огромните софтуерни колоси.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР