Загубите на държавното предприятие БДЖ за 2021 г. възлизат на

...
Загубите на държавното предприятие БДЖ за 2021 г. възлизат на
Коментари Харесай

41 млн. лв. е загубата на БДЖ за година, но билетчето за влак няма да поскъпва

Загубите на държавното дружество БДЖ за 2021 година възлизат на 41 милиона лв. по предварителни калкулации. Те са за сметка на бюджета, разгласи министърът на превоз а Николай Събев пред bTV, като посочи, че с натрупването от 2002 година сумата е 421,5 млн. лв..

Министърът разяснява, че не се възнамерява повишение на цената на пътническия билет, до момента в който не се усъвършенства качеството на услугата. " Проверихме изискванията какви са, с цел да може да има интернет във влаковете ", сподели Събев. Освен това превоз ното министерство ще опита да подсигурява отвеждащ и завеждащ превоз с друго транспортно средство до гарите. По този метод ще бъде пуснат за продажба смесен билет - с влака да стигнеш от София до Бургас, а по-късно да пътуващ с рейс до Слънчев бряг. " Трябва да има интернет, би трябвало да са чисти вагоните, би трябвало да се съблюдава разписанието ", съобщи Събев.

По негови думи е допустимо да се понижат разноските на БДЖ с 30% още през тази година. " Новото управление има съответна задача - след месец и половина обзор, дружно да забележим кой е моделът който желаеме да следваме, и да забележим каква е картата, с която да реализираме този моде ", изясни министърът.
Относно полетите София – Скопие Събев разяснява, че към момента не са подготвени плановете за разноските, като не е ясно какъв брой ще костват. Първият демонстрационен полет ще бъде на 11 февруари. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР