Загубилият балотажа кандидат-кмет на София Ваня Григорова не знае кои

...
Загубилият балотажа кандидат-кмет на София Ваня Григорова не знае кои
Коментари Харесай

Григорова не казва как е финансирана кампанията ѝ: Да оставим счетоводителите да си свършат работата

Загубилият балотажа кандидат-кмет на София Ваня Григорова не знае кои са донорите зад нейната предизборна акция и отхвърли да каже по какъв начин същата е била финансирана. В изявление за bTV тя се оправда незнанието си с това, че не е счетоводител, а политическо лице.

" Има акция на цялостната група, която е за общински съветници и кмет, и ще бъде оповестена обществено, когато му пристигна времето. В момента аз не съм счетоводител, аз съм политическо лице. Нека да оставим счетоводителите да си свършат работата и да разгласяват формалните данни ", сподели претендентът на локалната коалиция " Българска социалистическа партия за България ".

Тя изясни, че акцията ѝ е била финансирана с дарения, в това число и такива, направени отвън столицата. Григорова отхвърли да назове имена, само че съобщи, че за всичко това има публични документи.

Лявата кандидатка не се интересува и от предишното на партийните водачи, които са застанали зад кандидатурата ѝ. Сред тях са награденият с орден от Путин Николай Малинов от " Русофили за възобновление на България ", Волен Сидеров от " Атака ", Българска комунистическа партия и редица други.

" Аз не давам отговор за предишното на другите. Мен Путин не ме е награждавал... Нали няма да ме карате да държа дрегер на господин Сидеров, с цел да не преставам да се изяснявам ", сподели Григорова.

Кандидат-кметът на София се оплака още, че в последните дни на акцията съперниците ѝ са разгласили разнообразни " погрешни и подправени вести ". Една от тях била следствието на уеб страницата Bird.bg за имуществото ѝ, където се оповестява, че Григорова си е купила парцел на цена от 5 евро/кв.м.

По думите ѝ, тя купила парцел за под 10 000 лева на декар, защото той се намира в квартал " Верила " - промишлена зона, без регулация, където нямало водоснабдяване и канализация.

" Bird написа, че парцелът ми е до голф стадиони - има такива в Равно поле, само че моят е във " Верила ", това не е същият регион. Взех парцела с банков заем за жилищно строителство, което е над 340 хиляди лева, който аз и моят мъж ще изплащаме идващите 30 години ", изясни Григорова.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР