загуби съдебно оспорване на решението на британското правителство да отнеме

...
загуби съдебно оспорване на решението на британското правителство да отнеме
Коментари Харесай

Принц Хари загуби дело за полицейска защита

загуби правосъдно оборване на решението на английското държавно управление да отнеме правото му на автоматизирана полицейска отбрана на сигурността му на високо равнище, когато е в Обединеното кралство.

Херцогът на Съсекс се опитваше да анулира решение, съгласно което статутът му на сигурност беше намален, откакто престана да бъде " работещ член на кралското семейство ".

Адвокатите му твърдяха, че той е бил " умишлен " и казусът му не е бил третиран заслужено, което е довело до решението да не получава същата степен на персонална отбрана при посещаване на Острова, която, апропо, е финансирана от данъкоплатците.

Днес обаче гледащият обжалването арбитър във Върховния съд постанови, че няма нищо нелегално и незаслужено в решението на управляващите.

По-голямата част от правосъдните процедури се организираха на закрито, без наличие на жители и публицисти, заради поверителната информация за ограниченията за сигурност. Няма отговор на правосъдното решение от. По-рано от Министерството на вътрешните работи твърдяха, че сигурността на принца се взема решение за всеки обособен случай, а през днешния ден обявиха, че са „ удовлетворени “ от констатацията на съда, предава БНР.

Противопоставяйки се на оспорването на херцога на Съсекс, юристите на вътрешното министерство споделиха във Върховния съд, че към момента ще има публично финансирана полицейска защита, само че това ще бъдат " специфични договорености, особено съобразени с него ", а не автоматизираната защита, обезпечена за работещи на цялостен работен ден кралски особи.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР