Загубата от Косово с 2:3 в европейската квалификация в понеделник

...
Загубата от Косово с 2:3 в европейската квалификация в понеделник
Коментари Харесай

Димитър Пенев: Сами трябва да се отказват от националния

Загубата от Косово с 2:3 в европейската подготовка в понеделник вечер в София продължава да се разяснява необятно от футболните среди у нас. Отношение по мъчителната тематика взе и треньор №1 на ХХ век у нас Димитър Пенев, който приказва пред “България Днес”.

“На този стадий това са ни опциите. Допуснахме доста самостоятелни неточности. Има някакъв ред и условия. За два мача какъв да е отговорен - Балъков ли? Не могат да израснат толкоз бързо. Виждате по какъв начин върви и шампионата. Играят се мачове без значение. Нямаме подготовка. Заложбата ни е такава сега. Косоварите постоянно са били мощни. Знаете, те са от сръбската школа. Няма Косово, няма Скопие, няма Белград - те са една квас. Една майка ги е раждала.

Лошото при нас е, че школите ни са 50% надолу. Трябва да има някаква конкуренция. Искаме да имаме футболисти на открито, както играеха нашите преди. Отдолу няма обикновена конкуренция. Това е народен отбол въпреки всичко. Там би трябвало да бъдеш изцяло квалифициран. По мое време най-малко 15 индивида играеха на открито. Имаше ред, дисциплинираност. Събирам ги два дни преди мач и е задоволително да направя един анализ, да ги приготвя душевен за съперника. Сега, който и да избереш, са почти равностойни. Като ги гледаш в обособените мачове, не блестят, само че са в националния отбор”, сподели. Пенев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР