Загуба от 341 000 лева отчита болницата в Лом за

...
Загуба от 341 000 лева отчита болницата в Лом за
Коментари Харесай

Сметките показват: И болницата в Лом затъва

Загуба от 341 000 лв. регистрира болничното заведение в Лом за първото шестмесечие на 2017-а. Това стана ясно от доклада на здравното заведение, импортиран за утвърждение на съвещанието на общинския съвет в края на септември, оповестява в. "Лом прес ". По предложение на кмета Пенка Пенкова дебатът за работата на общинските сдружения се отсрочи за 10 октомври.
Положението в болничното заведение е повече от обезпокоително. Лекари напущат, понижават приходите, а разноските за външни услуги се усилват, сигнализира на последната сесия доктор Людмил Кирилов и попита кмета какви ограничения се подхващат.
Пенкова пък напомни на общинските съветници, че принципал на общинските сдружения е Общинският съвет. Тя изясни, че позицията на общината е отразена в одитния отчет, възложен на съветниците още през март, който включва освен законосъобразността на разноските в лечебното заведение, а и тяхната целенасоченост. По нейно предложение дебатът за положението на болничното заведение бе отсрочен за изключителна сесия, която да се организира на 10 октомври, с цел да могат локалните парламентаристи да се срещнат с резултата от инспекцията на инспектора. Заключенията на основния инспектор за активността на болничното заведение през 2016 година са, че приходите на болничното заведение понижават изпреварващо по отношение на разноските и изменението на паричните потоци е с негативна големина, няма назначен финансов инспектор, а инвентаризацията на материалните ресурси се прави фиктивно, като комисия е отчела налично гориво повече, в сравнение с оптималният размер на резервоарите на колите в автопарка могат да поберат.
Работата в болничното заведение обаче не се е подобрила, съгласно цифрите в доклада за първото шестмесечие. Приходите са намалели с 345 000 лева, разноските за заплати на личния състав са намалели със 179 000 лева Разходите за външни услуги обаче са се нараснали с 13 000 лева, по отношение на същия интервал на предходната година и са станали 131 000 лева Разходите за материали са се нараснали със 74 000 лева, а в графата други разноски нарастването е с 19 000 лева Ще се вземат ли ограничения за стабилизиране на болничното заведение, ще стане ясно на сесията в идващия вторник. Заседанието е намерено за жители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР