Загрижени сме от бързото нарастване на новите случаи, причинени от

...
Загрижени сме от бързото нарастване на новите случаи, причинени от
Коментари Харесай

Американски учени: Двувалентните бустери засега са най-добрата защита срещу XBB.1.5

„ Загрижени сме от бързото повишаване на новите случаи, породени от подварианта на омикрон XBB.1.5 в Европа и североизточната част на Съединени американски щати. XBB.1.5 бързо размени други циркулиращи разновидности в тези райони на света “. Това разяснява пред медии специалистът епидемиолог на СЗO доктор Мария Керхове, представена от ABC News.

Техническата консултативна група на СЗО за еволюцията на вируса към този момент прави оценка на риска за подварианта, чака се изводите да бъдат оповестени в околните дни. Между 45% и 47% от новите случаи на Коронавирус в Съединени американски щати се дължат на XBB.1.5, сочи статистиката, водена от Центровете на надзор над болесттите на Съединени американски щати – CDC.

Все още обаче не могат да се вършат изводи дали подвариантът предизвиква по-тежко заболяване или води до по-неблагоприятни последствия като дълъг Коронавирус, считат специалисти от CDC. Няма изясненост и по въпроса какъв брой ефикасни биха били имунизациите в този случай. Изследователите обаче предлагат обновената двувалентна бустерна инжекция като най-хубав вид за отбрана от инфекцията.

„ Буквално преди дни, в края на 2022 година, CDC разгласява данни, които демонстрират, че хората, които са били имунизирани и по-късно са получили бустер с двувалентна ваксина, са имали съвсем 20-кратно понижен риск от гибел и тежко заболяване. Това може да се предложи към този момент “, разяснява доктор Питър Хотез, съдиректор на Тексаския болничен център за създаване на ваксини и декан на Националното учебно заведение по тропическа медицина към Медицинския лицей Бейлър, представен от ABC News.

Възрастните хора, хронично болните и тези, които са с отслабен имунитет, към момента са най-застрашени от тежко заболяване и гибел, акцентират експертите и натъртват на нуждата от имунизиране.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР