Заглавието на статията, поне по мое скромно мнение, перфектно описва

...
Заглавието на статията, поне по мое скромно мнение, перфектно описва
Коментари Харесай

Прави се, че ме харесваш, аз ще се правя, че те понасям

Заглавието на публикацията, най-малко по мое непретенциозно мнение, съвършено разказва българската реалност. А действителността е, че сме лицемери на квадрат. Животът ни сблъсква с поговорката "Мижи да те лажем " ежедневно, по този начин ни е научило всекидневието - да бъдем малко или доста лицемери. А всичко това е толкоз мъчително излишно, че ми иде да въздъхна толкоз тежко, тъй че да ме чуят чак на Марс.

Ще подвигна ръка и първа ще призная, че ми се е случвало да бъда лицемерна. То не е като да е имало полза от това двуличие, просто съм го правела надали не по обвързване. Лицемерието е качество човешко, може би кофти линия, само че никога недостатък. То просто ти избавя задника от време на време. Това е истината.
 Ретро, морско, синьо: по какъв начин лятото ще се влюби в теб Edna предлага Ретро, морско, синьо: по какъв начин лятото ще се влюби в теб
Спасявала съм си задника с двуличие, измъквала съм се от всякакви обстановки, признавам - то оказва помощ от време на време. Но има едно нещо, което не одобрявам - когато някой лицемерничи с мен и го прави толкоз нескопосано, че незабавно проумявам кофата с лайна, която дебне да се изсипе върху мен, обърна ли тил. А има доста такива хора, пращящи от двуличие. Пращящи като сочна любеница през август.

Ама по дяволите, в случай че ще си двуличен - прави го както би трябвало. Това е качество, за което се изисква върховен пилотаж.

Аз съчувствам на хората, които не се оправят с изкуството на лицемерието. За тях животът е в пъти по-труден. Те постоянно са новобранци, вписват се мъчно, нещата не им се получават толкоз елементарно. Съчувствам им, когато знам, че ме лъжат в очите, а аз в действителност съм пределно наясно истината. Съчувствам им, когато знам, че са благи с мен, тъй като просто желаят нещо. Съчувствам им, по този начин им съчувствам...

Всъщност се шегувам… няма капка състрадание в мен, останала за тези хора. Защото, що за човек си ти, когато не можеш да спечелиш в личната си игра на двуличие? Ето за какво оставям всеки, който изиска, да се прави, че ме харесва, пък аз от своя страна се върша, че го претърпявам. Така и вълкът утолен, и агнето цяло.

 жена Thinkstock

Пък най-готините хора си остават тези, които не се опасяват да кажат това, което мислят. Те, за жалост, постоянно страдат от “голяма си уста”, само че и най-често се употребяват с уважението на хората, а думата им значи нещо. Ето за какво всеки би трябвало да реши за себе си от кой тим желае да е и като какъв човек желае да го запомнят.

Не се пердах да кажеш това, което е на сърцето ти - най-хубавият съвет, който баба ми в миналото ми е казвала!

По-добре да не те харесват, тъй като си ТИ, в сравнение с да те понасят уклончиво, тъй като си благ и общителен с верните хора . Толкова по-лесно щеше да е, в случай че просто изплювахме камъчето, когато му е момента, вместо да засяда сред зъбите ни, създавайки ни единствено дискомфорт.

 жена Thinkstock

А в това време - правете се, че понасяте транспарантните лицемерни хора, докато… не ги понасяте напълно. Лицемерието не е грях, има хора, които просто не могат да се оправят по различен метод и това е техният жанр на изложение. Важното е, че силата е напълно в ръцете ви, тъй като вие постоянно ще бъдете една стъпка пред тях.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР