Заглавието на най-гледания клип в YouTube от последната седмица е

...
Заглавието на най-гледания клип в YouTube от последната седмица е
Коментари Харесай

Докато YouTube ни раздели

Заглавието на най-гледания клип в YouTube от последната седмица е we broke up ( " Ние се разделихме " ). Публикуван на 4 юни 2018 година, той към този момент е събрал над 31 милиона гледания, от които два милиона бяха генерирани единствено до момента в който се пишеше този текст. Само преди няколко години видео с дълготрайност от 6:18 мин., снимано в хола с любителска камера от 21-годишен американец, роден в Кошице, Словакия, и година по-възрастната му другарка от Хюстън, Тексас, в което те описват по кое време и за какво са прекратили двегодишната си връзка, щеше да остане неусетно от международните медии.



Но Дейвид Добрик и Лиза Коши са известни влогъри. И двама са почнали своя път към интернет известността от платформата за шерване на къси клипове Vine. Днес техните канали в обществените медии имат общо над 32 милиона почитатели, или както електронното издание Mashable отбелязва - повече от сбора на популацията на Португалия, Гърция и Хаити. И огромна част от тези почитатели са очевидно съкрушени. Едни споделят, че са изтрили приложението нa YouTube от смарт телефоните си. Други признават, че отрицателните страсти, които са почувствали, са по-силни от тези, претърпени по време на личните им раздели, а трети се майтапят, че ще потърсят помощ от терапевт.

Немалка част от мненията в американските медиите натъртват не толкоз върху новината за самата разлъка, колкото върху все по-ясно обрисуваните правила за държание на интернет звездите. Повечето от влогърите, които си докарват основни приходи от клиповете си, са младежи. Продуктът и наличието, което те оферират, са в действителност детайлни детайлности от персоналния им живот и всекидневие, а с времето почитателите се усещат все по-привързани към тях. Затова, когато настъпи основна смяна като разлъка с сътрудник, влогърите се усещат длъжни да споделят развиването на връзката си. Иначе рискуват да разгневят публиката си, да изгубят пари, а от време на време да изложат на заплаха и живота си.

Сайтът cnet.com обръща внимание на случай от януари 2018 година, когато почитател на влогърите Гавин Фрий и Мегън Търни е карал 11 часа от Албакърки, Ню Мексико, до техния дом в Остин, Тексас. При идването си на място в 03:40 сутринта мъжът разрушава задната врата на къщата с револвер и нахлува, с цел да убие Фрий, който го е ядосал с клиповете си. Докато двойката се крие в дрешника, извън се разиграва престрелка сред полицията и техния почитател, който по-късно умрял на място.

Подобни произшествия към момента са необичайност, само че по-рано тази година станахме очевидци на различен образец за мощно отрицателна реакция, провокирана от държанието на интернет звезда. Тогава влогърът Логан Пол разгласява видео от гората Аокигахара в Япония, която е известно място за самоубийства. Там той сподели мъртвец на човек в непосредствен проект. Случката провокира интернационален скандал и спор за границите на приличието в търсенето на повече внимание и трафик в обществените медии.

Смята се, че две къси известия оповестени през 2010 година в туитър профилите на артиста Джим Кери и тогавашната му другарка, моделът и актриса Джени Маккарти, са послужили за ентусиазъм на все по-популярния Youtube видеожанр, документиращ края на връзката сред двама души. Така през днешния ден в мрежата можете да намерите стотици видеа с основна дума breakup. И в случай че инфлуенсърите, за които приказваме все по-често, в действителност въздействат на нашите дейности, то може би е въпрос на време една елементарна смяна в статуса на нашата връзка във Facebook да не бъде задоволителна. Вместо това скоро всеки ще би трябвало да разгласява клип като Дейвид Добрик и Лиза Коши.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР