Загиналият турист при вчерашния инцидент в района на връх Жълтец

...
Загиналият турист при вчерашния инцидент в района на връх Жълтец
Коментари Харесай

DJ Emotion от Варна е загиналият в Стара планина

 Загиналият екскурзиант при вчерашния случай в региона на връх Жълтец е Тодор Желязков, прочут в музикалните среди като DJ Emotion.

" От този връх през вчерашния ден, 02.01.2021 година, пада и умира Тодор Желязков, упорит, грамотен, млад мъж от Варна, тръгнал със собствен другар (Жоро) от х. Тъжа, през вр. Ботев, през х. Добрила, до Беклемето за 2 дни. Запознахме се на вр. Ботев. Бордист. Изпадал в разнообразни комплицирани обстановки, само че оцелявал. Живот, изживян на цялостни обороти, с оптимални скорости. И ето тук, на този връх, намира гибелта си. С часове говорихме на върха. С часове Пламен ги разубеждаваше да не подхващат този безразсъден преход (преход, който щяха да вършат за първи път), да не подценяват ситуацията и обстоятелството, че не познават планината, че са с несъответствуващи за зимата обувки и без котки... ", написа във Facebook Снежана Миронова.

Думите на Снежана и Пламен очевидно не са съумели да разубедят Тодор и неговия сателит от желанията им. Част от трасето сред връх Ботев и хижа Добрила, прочут още като алпийското било на Стара планина, е извънредно комплициран и рисков в зимни условия и прекосяването му изисква специфични алпийски умения и екипировка.

Фаталният случай се е случил още при слизането от вр. Жълтец. Тодор се подхлъзнал и е падал 300 метра надолу по заледения скат.

По-късно е открита гибелта му, а през днешния ден спасителите се пробват да смъкват тялото му, дружно с още трима избавени туристи. Родните музиканти към този момент изричат съболезнования към околните на починалия диджей.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР