Загиналият пилот Стефан Василев Василски оставя съпруга и две дъщери.

...
Загиналият пилот Стефан Василев Василски оставя съпруга и две дъщери.
Коментари Харесай

Загиналият младеж полетял за пръв път на 16

Загиналият водач Стефан Василев Василски оставя брачна половинка и две дъщери. По-малката е била абитуриентка предходната година. Той е някогашен съсосбтвеник и съучастник във фирама “Вайс Транс ” дружно със брачната половинка си Надежда Илиева Василска. Те продават компанията през 2014 година на Стоян Илиев. Освен това починалият Стефан е бил член на “Сдружението на превозвачите на насипни товари ”.

Занимавал се с транспортен бизнес и транспорт на товари. Последно е работил в “Ню Груп Интернешънъл ” ЕООД при Илия Стойчев.

През пролетта на 2018 учреждява съдружие с нестопанска цел “Летище Белозем ”, където е бил секретар. Бил е водач на парапланери, малко самолети и балони с парещ въздух. Запален авиомоделист с редица награди от национални надпревари.

Загиналият юноша Валентин Аламански, който е билс водача в авариралия аероплан, е учил в СОУ “Пейо Яворов ” в Чирпан. Още от 14 годишна възраст почнал да се занимава с авиомоделизъм, а на 16 направил и първият си полет с лек едномоторен аероплан. Членувал е в съвсем всички групи за водачи, самолети и авиомоделизъм.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР