Загиналите в терористичния акт на летище Сарафово“ няма да бъдат

...
Загиналите в терористичния акт на летище Сарафово“ няма да бъдат
Коментари Харесай

Радев от летище „Сарафово“: България и Израел ще продължат да се борят заедно с тероризма

„ Загиналите в терористичния акт на летище „ Сарафово “ няма да бъдат забравени, а незаслужено отнетите човешки животи са предизвестие, че с общи старания всички би трябвало да се надигнем против злото. “

Това сподели президентът Румен Радев по време на възпоменателната гала в Бургас във връзка 11-ата годишнина от атентата на аеропорта. При терористичния акт на 18 юли 2012 година починаха 1 български и 5-ма израелски жители.

В обръщението си президентът подсети за своевременната реакция на родните институции в първите минути след атентата за избавяне живота на ранените, както и взаимните дейности с израелската страна за откриване на причинителите. България и Израел ще продължат общите си решителни старания в битката с това злокобно събитие – актуалния тероризъм , развивайки пълноценно двустранни връзки, увери Радев. Той прикани за още по-ефективна работа на институциите и службите на двете страни за реализиране на предварителна защита и отбрана от терористични закани.

Президентът акцентира, че България и Израел са свързани с дълбоки исторически и другарски връзки , сходна орис и дългогодишно партньорство. По думите му тази година дружно означаваме 80 години от спасяването на българските евреи – един невиждан за Европа акт на приемливост и хуманизъм в най-мрачните години на Втората международна война.

„ С общите старания на редица български политици, висши духовници, интелектуалци, общественици, професионални и съсловни сдружения и най-много на хиляди български жители, ние направихме по този начин, че не допуснахме нито един български евреин да бъде депортиран в лагерите на гибелта “ , съобщи той и добави, че българската еврейска общественост по време на Втората международна война усилва числеността си.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР