Загиналите при земетресението с магнитуд 7,1 по Рихтер в Мексико

...
Загиналите при земетресението с магнитуд 7,1 по Рихтер в Мексико
Коментари Харесай

248 души вече са загиналите при земетресението в Мексико


Загиналите при земетресението с магнитуд 7,1 по Рихтер в Мексико към този момент са 248 души. Това заяви в сряда националният координатор на гражданската отбрана Луи Фелипе Пуенте в Туитър.

117 от починалите са жители на столицата, а 72 – от Морелос, където се намираше епицентърът на земетресението. Черната статистиката включва и минимум 21 деца.

В страната е оповестено изключително състояние.

По данни на Националната сеизмологична работа на Мексико, епицентърът на огромния трус нощес беше на 12 км югоизточно от селището Аксочиапан (щата Морелос), ситуирано на 111 км южно от мексиканската столица, на дълбочина 57 километра.

Часове след първото, ново земетресение с магнитуд 4,9 по Рихтер, разклати крайбрежията на Мексико. Епицентърът му е на 98 км южно от град Сан Франциско дел Мар в щата Оаксака на дълбочина 15 километра.

Всичко това се случва тъкмо 32 години след бедствието от 1985 година, при което починаха над 10 000 души. Преди дни друго мощно земетресение от 8,1 по Рихтер разклати Мексико и лиши живота на 98 души. /БГНЕС, Агенция Франс Прес, ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР