Загинали са всичките 20 души на борда на военен ретро-самолет

...
Загинали са всичките 20 души на борда на военен ретро-самолет
Коментари Харесай

​Загинали са всичките 20 души в катастрофа на самолет от Втората световна война

Загинали са всичките 20 души на борда на боен ретро-самолет Юнкерс 52, който се разруши в планински регион на Швейцария. Сред жертвите са тричленно семейство от Австрия, останалите са швейцарци. Колекционерската машина е благосъстоятелност на компания, която предлага развлекателни и чартърни полети. Причините за нещастието още се откриват.

Тримоторният Юнкерс, създаден в Германия през 1939, се е разрушил в Алпите на 2 450 метра надморска височина в най-големия швейцарски кантон Граубюнден. Мястото на злополуката е труднодостъпно, заобиколено от върхове от три страни. Сигнал за злополучие не е подаван.
Даниел Кнехт - авиационен следовател: Може да се каже, че самолетът се е врязал в земята съвсем отвесно с релативно висока скорост. Причините се откриват. Почти изключено е преди рухването да е имало удар в различен аероплан или в затруднение като кабел.
Самолетът не е разполагал с удароустойчива черна кутия за запис на диалозите в пилотската кабина, което ще усложни следствието.
Даниел Кнехт - авиационен следовател: Няма доказателства самолетът да е губил елементи преди рухването или да се е разпаднал във въздуха. Няма и следи от външна интервенция.
В радиус от пет километра към мястото на злополуката е оповестена неразрешена за полети зона. Машината е летяла от Локарно до музейната база на самолетната компания в кантон Цюрих. На борда са били двама водачи и стюардеса. Заети са били всичките 17 пасажерски места.

Компанията притежател е учредена през 1982 година от запалянковци на военно-въздушните сили. Разполага с общо три ретро машини Юнкерс 52, изведени от употреба от швейцарската войска. Прекратила е всевъзможни полети до второ разпореждане. Катастрофата стана часове след гибелта на четири членно семейство при рухване на различен дребен аероплан в Алпите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР