Загадката на Sofia24.bg е свързана с една актриса, която е

...
Загадката на Sofia24.bg е свързана с една актриса, която е
Коментари Харесай

Тя има богата кариера в Холивуд, а у нас е известна с ролята си в Инстинкт

Загадката на Sofia24.bg е обвързвана с една актриса, която е родена в Белград. По време на нейното раждане (17 ноември 1981 г.) този град е столица на Югославия.

Позната е в България от присъединяване си в сериала " Инстинкт ". Познахте ли я? Това е Бояна Новакович. Поради бурната политическа и гражданска обстановка в Югославия през 80-те години на XX век -  Радован и Биляна Новакович, дружно с дъщерите си Бояна и Валентина, се реалокират в Австралия. 

Това се случва през 1988 година. Спомените от ранното детство в Белград бяха крепко запечатани в паметта на Бояна, която мечтаеше да учи за доктор или обществен служащ, с цел да оказва помощ на хората. Но часовете по литература в междинното учебно заведение в Сидни, където учи, трансформираха възгледите й за бъдещата специалност. Така тя взема решение, че желае да стане театрална актриса.

След като приключва учебно заведение, тя отива да учи в Националния институт за трагично изкуство, който приключва през 2002 година с бакалавърска степен. Въпреки това, Новакович стартира да играе, до момента в който е още студентка. Първата й поява на екрана е в " A Killer Calls “, " Heartbreak High “, " The Wild Side “ и " All Saints “.

През 2000 година тя взе участие във кино лентата " Маските на маймуната ", както и в " Поразен в точката “. Бояна Новакович има функции и във филмите " Удоволствие ", " Соло ", " Водни плъхове " и " Вси светии ". 

През 2009 година тя взе участие в нов плоект, а точно кино лентата на ужасите на Сам Рейми (трилогия за " Злите мъртви " и " Спайдърмен " ). На идната година е част от актьорския състав на " Възмездие ", където нейни сътрудници са Мел Гибсън и Дани Хюстън. Тя има функции и във  " Влачи ме в пъкъла ", Burning Man, Shameless-2, както и в сериала " Безсрамници ". През 2012 година взе участие в Help Be a Dad, а по-късно в " Страната на Чарли “ и " Трима в Ню Йорк ". Последните два кино лентата се оказаха провали, само че вторият от тях въпреки всичко си заслужава да се означи, тъй като в него се появи Киану Рийвс.

През 2014 година Новакович се завърна в малкия екран, с цел да взе участие в детективския сериал " Rake “, който беше затворен незабавно след първия сезон по незнайни аргументи (сериалът беше топло признат от зрителите).

През 2015 година Бояна работи във кино лентата на ужасите " Извън мрака “. От 2016 година пък взе участие в телевизионния сериал Westworld, който е римейк на едноименния филм от 1973 година на Майкъл Крайтън.

У нас, както към този момент казахме, тя е известна с ролята си на детектив Лизи Нийдъм в " Инстинкт ". Това е основна роля, в която тя влиза от 2018 до 2019 година. Сериалът наблюдава историята на д-р Дилън Райнхард (в ролята влиза артистът Алън Къминг) някогашен сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ, който се завръща към остарялото си занятие, когато полицията в Ню Йорк има потребност от помощта му, с цел да заловят рисков сериен палач. Историята е най-вече за откриване на убийства. Алън Къминг, който играе ексцентричния професор Дилън спомага на полицията в лицето на партньорката си Лизи (Бояна Новакович), с цел да разкрият разнообразни случаи. Действието се развива в Манхатън.

Бояна не популяризира персоналния си живот, тъй че е невероятно да се каже сигурно дали има гадже или не. Въпреки че от време на време в пресата се появява информация за спекулация с един или различен сътрудник на снимачната площадка. Освен че взе участие във кино и телевизионни планове, актрисата играе и на театралната сцена. В свободното си време кара мотоциклет или практикува муай тай с персонален треньор.

Новакович има богата кариера в Холивуд. Може да се похвали, че се е снимала с Мел Гибсън в " По ръба на мрака ", а също по този начин и с Марко Роби в " Аз, Тоня “. Тя играе и в епичната фантастична сага " Западен свят “, както и в " Операция " Бъфало “ - поредност в шест елементи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР