Загадката на портала Араму Муру – портата на боговете от

...
Загадката на портала Араму Муру – портата на боговете от
Коментари Харесай

Загадката на портала Араму Муру – портата на боговете от Хаяу Марка

Загадката на портала Араму Муру – портата на боговете от Хаяу Марка.На 35 километра от град Пуно (Puno), в Перу, се намира планинската област Хаяу Марка (Hayu Marca), която от епохи е била почитана от локалните индианци, които я назовават “Град на боговете ”.Всъщност, тук няма град, в това число античните руини. Въпреки това, цялата тази област е цялостна с необикновени структури от времената на инките, издълбани в скалите. На пръв взор, те нямат никаква практическа приложимост.Една от тези структури е “каменният портал ” Араму Муру (Aramu Muru), който също се назовава “Портата на боговете от Хаяу Марка ”. Той в действителност наподобява на вход в скалата, който като че ли е бил стартират и не е приключен. Ограничавайки се до издълбаване в скалата на необикновена правоъгълна форма и огромни вдлъбнатини по страните й.

 1 - Загадката на портала Араму Муру - портата на боговете от Хаяу Марка
В планините на Перу има и други портали от този тип, въпреки и с разнообразни форми, като да вземем за пример портала Наупа Хуака (Naupa Huaca). Но всички те наподобяват като „ незавършени “. Вероятно, за античните те не са били такива, а са били приключена конструкция. За какво са били нужни?

 2 - Загадката на портала Араму Муру - портата на боговете от Хаяу Марка
“Порталът ” не е доста огромен. Под него може да мине човек със междинна височина. Височината на отвора е по-малка от 2 метра.
Според локалните митове, посредством този портал “героите отивали при боговете и там ставали безсмъртни ”. Ако се замислите за легендата, няма по какъв начин да не си спомните, че хората от тук изчезват, като че ли са се телепортирали.

 3 - Загадката на портала Араму Муру - портата на боговете от Хаяу Марка
Според друга легенда, когато завоевателите пристигнали в Перу и почнали да убиват индианци, и да ограбват златото, един шаман избягал от храма със златен диск в ръцете си. Първо се скрил в планините на Хаяу Марка, а по-късно отишъл до „ Божиите врати “.Четете още: Още едно доказателство за развити цивилизации преди милиони години (видео) Там го посрещнал локален надзирател и той персонално видял, че шаманът се доближава до „ портала “. Поставя някъде златния диск и в този миг „ порталът “ се осветил в синьо, а вътре в него се появява дълъг тунел. Шаманът влезнал вътре и никой повече не го видял.

 4 - Загадката на портала Араму Муру - портата на боговете от Хаяу Марка
Любопитното е, че археолозите индиректно удостоверяват тази легенда. В центъра на “портала ” има дребен отвор. Достатъчно място, където може да бъде вмъкнато нещо плоско, като диск.

 5 - Загадката на портала Араму Муру - портата на боговете от Хаяу Марка
В допълнение, към самия “портал ”, има наклонени дълбоки линии, които се прорязват през цялата канара, в която се намира “порталът ”. Сякаш някой е прокарал голям нож през скалата, от дясно на ляво и по-късно ги е пресякъл под прав ъгъл, от горната страна надолу. Учените даже не могат да дадат догатки каква е задачата на тези линии. Те сигурно не наподобяват на олтар, който от време на време се смята за „ портал “.

 6 - Загадката на портала Араму Муру - портата на боговете от Хаяу Марка
Според езотериците, този “портал ” не води до извънземен транспортен съд, а до храма на изгубения континент Му. А в древността, всички континенти на Земята били свързани с такива портали.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР