Загадъчно изображение на мъжко лице откриха археолози от екипа на

...
Загадъчно изображение на мъжко лице откриха археолози от екипа на
Коментари Харесай

Загадъчен медальон с изображение на Филип Македонски откриха на Хераклея Синтика

Загадъчно изображение на мъжко лице откриха археолози от екипа на доцент доктор Людмил Вагалински по време на разкопките на Хераклея Синтика.

Макар и много премахнат от времето, обликът към момента може да бъде проучен и да разкрие своите секрети. Изображението предизвика много догадки, само че от екипа се сплотиха към догатката, че става дума за Филип ІІ Македонски - един от най-забележителните владетели на антична Македония и татко на именития Александър Велики.
 Продължават изследванията в античния град Хераклея Синтика Продължават изследванията в античния град Хераклея Синтика
С откриване на подземния канал на античния град Хераклея Синтика не престават археологическите изследвания край Рупите. Заедно с работата...

„ Стратиграфски се датира в ІІІ век сл. Хр. ", описа доцент Вагалински. И добави: " Открихме находката на същото място и в същия слой, в който преди този момент се натъкнахме на медальона с облика на сина му Александър. Предполагам, че мнозина ще се запитат за какво двамата са били тачени по това време в Хераклея Синтика. Сред аргументите е фактът, че даже римските императори са се възхищавали на Александър Велики, изключително поради успехите му над персите и по отношение на войните им със Сасанидите. "

" Нищо чудно, че обликът на бащата също е показан на медальон – и освен тъй като той е създателят на Хераклея Синтика, само че и тъй като точно Филип е възнамерявал похода против Персия (тогава на Ахеменидите), който неговият наследник осъществил след убийството му. “

Още от ИНТЕРЕСНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР