Заеми при много изгодни условия и към дейности, при които

...
Заеми при много изгодни условия и към дейности, при които
Коментари Харесай

Как ще се помага на Западните Балкани - със заеми, уточни Кристалина Георгиева

Заеми при доста преференциални условия и към действия, при които има доста огромна възвръщаемост – това е помощта, която Световната банка (СБ) счита да даде за консолидираното на Западните Балкани, по думите на някогашния еврокомисар и настояща част от директорския ръб на СБ Кристалина Георгиева.
Георгиева акцентира особено на инфраструктурните планове и по какъв начин страните от Западните Балкани щели да получават пари съразмерно – съгласно това какъв брой дълъг е съответният път, финансиран от банката, който се изплаща и с ТОЛ система. Освен това интернационалните банкови институции желаят да отстранен непотребните инспекции по границите и инспекциите да бъдат автоматизирани, с цел да се усъвършенства запас.
Иначе сумата, за която се приказва като помощ за Западните Балкани, е 10 милиарда евро, като се обрисува 1 милиарда да са грантове за създаване на инфраструктура, най-вече заеми от Европейската банка за възобновяване и развиване, от Международната банка за възобновяване и развиване.
Нова телевизия показа на Георгиева информация, съгласно която приходите на Западните Балкани изпреварват тези в България и последва въпросът по какъв начин тогава ще оказваме помощ на тези страни. Едва ли ние, българите, ще се бъркаме в джобовете си да оказваме помощ на тези хора – тези средства ще идват от еврофондовете, там България е чист бенефициент (бел. ред. – т.е. взема повече, в сравнение с дава), беше отговорът на Георгиева. 2/3 от благосъстоянието на света е човешкият капитал – в случай че желаеме да сме богата страна, би трябвало да влагаме в хората, добави тя.
Георгиева разяснява и думите на Доналд Тръмп, че Европейски Съюз се отнасял незаслужено в бизнес връзките със Съединени американски щати. Трябва да поддържаме интернационалната търговия, тя, за благополучие пораства. Има обаче на гърба на международната стопанска система трилиони долари дълг и би трябвало да се внимава при последователното качване на лихвите, счита Георгиева.
Де факто сме член на еврозоната, само че де юре - не. Поемаме всички отговорности на еврозоната, само че не сме член - няма логичност в това. Така Георгиева отбрани позицията, че България би трябвало да влезе във валутния съюз на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР