Задух, засилващ се при физически натоварвания, сърцебиене, високи стойности на

...
Задух, засилващ се при физически натоварвания, сърцебиене, високи стойности на
Коментари Харесай

Симптомите на дълъг COVID: Задух, сърцебиене, високо кръвно и опорно-двигателни оплаквания

Задух, засилващ се при физически натоварвания, сърцетуптене, високи стойности на кръвното налягане и опорно-двигателни недоволства са най-честите признаци на така наречен дълъг Коронавирус. Наблюденията са на кардиолога доктор Цветан Деведжиев от МБАЛ " Свети Мина ". Миналото лято в общинската болница бе открит първият в страната център за пациенти с затруднения след преболедуване, където всекидневно търсят помощ сред 15 и 20 души.

Обикновено неразположенията стартират към месец след прекаран ковид. Всички пациенти, които минават през кабинета, се преглеждат от експерти – невролози, кардиолози, ревматолози, и при нужда им се вършат лабораторни и образни проучвания. Медиците поучават да не се подценяват недоволства и при нужда да се търси помощ.

„ С огромно внимание би трябвало да се наблюдават сърдечно-съдовите недоволства, на първо място увредата на сърцето. В практиката си виждаме много промени в обвивката на сърцето, както и от време на време инфектиране на мускула на сърцето “, споделя експертът.

Той и сътрудниците му постоянно следят и ритъмни нарушавания, на първо място ускорена сърдечна активност, което в допълнение изморява пациентите, прекарали COVID-19 с пневмонии.

В някои от случаите пациентите се е налагало да бъдат признати за лекуване в болница поради кардиологични затруднения. Друга огромна част от миналите през кабинета са ориентирани към хематолог поради проблеми с кръвосъсирането.

При децата по-тежките форми на болестта протичат с бронхитни възпалителни болести или с инфектиране на горните дихателни пътища.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР