Задават се повечко почивни дни и по традиция българинът ще

...
Задават се повечко почивни дни и по традиция българинът ще
Коментари Харесай

Цакат ни със скъп бензин за Великден

Задават се повечко почивни дни и по традиция българинът ще хукне да пътува. И отново по традиция- ще заплати солено за тази цел.

За Великден ще пътуваме с по-скъпо гориво, демонстрират данни на профилираната платформа fuelo.net, която следи и съпоставя цените на горивата у нас, представена от вестник " Труд ".

За месец бензин и дизел са поскъпнали с 6 стотинки за литър, като през вчерашния ден бензин А95 се търгуваше за приблизително 2,09 лева/литъра, а дизелът - 2,08 лева/л.

На годишна база обаче повишаването е с цели 0,20 лева и 0,26 лева./л. За месец пропан-бутанът е поскъпнал с 0,04 лева за литър и се търгува по 1,09 лева, като за година повишаването е с цели 0,27 лв. за литър, демонстрира още справката. Анализаторите предвиждат до 1 май горивата да продължат да нарастват, следвайки световната наклонност.

Поскъпването на горивата продължава към този момент трети месец в страната. То стартира в края на януари, когато и двата типа гориво - бензин и дизел се търгуваха за приблизително 1,80 лв. за литър у нас. На тримесечна база най-масовият бензин А95, както и нафтата, са поскъпнали с цели 0,24 лв. за литър.

В изискванията на ограничаващи ограничения поради епидемията продажбите на горива са се свили с цели 15,1% през февруари, демонстрират данните на Национален статистически институт. Това също оказва въздействие на цените, безапелационни са специалисти. На световно равнище въздейства и производството на рафинериите в Европа, които са нараснали износа на гориво за Щатите, само че създават по-малки количества поради спадналото търсене.

Цените ни сега са най-ниски в целия Европейски съюз, като Румъния ни изпреварва краткотрайно през април в класацията с цени от 1,95 лв. за литър бензин и дизел. Трета е Полша с цени от 2,24 лв. за литър.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР