Задържаният за убийството на 32-годишната Кристина в София Калоян Каймакчийски

...
Задържаният за убийството на 32-годишната Кристина в София Калоян Каймакчийски
Коментари Харесай

Убиецът на Кристина иска домашен арест, за да се прибере при майка си

Задържаният за убийството на 32-годишната Кристина в София Калоян Каймакчийски изиска мярката му да бъде изменена на домакински арест, като той да сеприбере при майка си, съобщи.

Софийският апелативен съд обаче го остави дефинитивно в ареста, откакто на 9 април иСофийският градски съдне промени мярката му. Мъжът е упрекнат в убийството на някогашната си другарка. По данни на прокуратурата Калояне употребявал персоналното оръжие на актуалната си другарка, която е военнослужещ.

34-годишният мъж беше арестуван предходната седмица, след катотялото на дамата бе открито в багажник на автомобил, запечатан с пяна.

Преди да изчезне, Кристина оставила записка на работното си място. Предупредила, че акосе случи нещо неприятно с нея, би трябвало да търсят точно Калоян. Стана ясно и че е търсила помощ от неправителствената организация " Анимус ", защото се е страхувала за живота си.

Жертвата се е свързала с " Анимус " на 9 март - ден след Световния ден на дамата, след катополучила опасност, че " няма да види втори 8 март ". " Като се прибереш, ще завариш трупове ", споделил още той. Приятел на Калоян Каймакчийски твърди, че арестуваният и жертвата са имали връзкапреди 5-6 години. Думите му обаче бяха опровергани от следствието и от близки на Кристина.

Според юриста на Каймакчийски, Илиан Гергененов, обвиненият има непрекъснат и открит адрес и трайна трудова претовареност - експерт оперативно планиране на мрежата. Той не е осъждан, а оправдан по право, също по този начин мъжът не се е укривал,а е съдействал е на полицията, твърди отбраната.

Ако Калоян бъде пуснат под домакински арест, то той ще при майка си, която е кметски наместник в село Черньово до Ихтиман, уточни още юристът.

“Единствено апелирам за по-лека мярка. Само това желая. Или домакински арест, или мярка, която е друга от задържане под страна. Само това желая - да не бъда арестуван под стража ", съобщи Калоян под съда.

Жената е убита с два изстрелас револвер " Макаров ".

През 2016 година Калоян Каймакчийски е получил условна присъда за закани за ликвидиране, както и за палежна автомобил. Обект на заканите тогава е била някогашната му другарка.

Според прокурор Светлозар Петров Калоян съзнателно е умъртвил Кристина, откакто е замислил тежкото закононарушение и се е подготвил усърдно. Разговорът, който Калоян и Кристина са водели, е ескалирал и той я е прострелял, а гибелта е настъпила незабавно.

Автомобилът, в който тялото на дамата е било трансферирано, е бил квалифициран. Обвиненият е изхвърлил облеклата и ръкавиците, които е носил, само че е не запомнил една от гилзите.

След това е предиздвикал Йордана – актуалната си другарка, да върне оръжието си в поделението, където тя работи като военнослужещ, а не в касата в жилището си.

Доказателствата са косвени, има изобилна цялост, които свързват Калоян със гибелта на Кристина. Според обвиняването той е имал претекста, средствата и опцията да извърши тежкото закононарушение.

Налице е действителна заплаха обвиненият да извърши ново закононарушение, в случай че не бъде арестуван.

Свидетел твърди в сказка, че Калоян си е признал пред него за стореното. Настоящата му приятелкаще се яви като очевидец по делото.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР