Задържаният за търговия с гласове общински служител в Несебър бил

...
Задържаният за търговия с гласове общински служител в Несебър бил
Коментари Харесай

Безпрецедентен арест за търговия с гласове в Несебър: Висш общински служител държал в дома си 185 хил. евро и 25 хил. лева

Задържаният за търговия с гласове общински чиновник в Несебър бил на висока позиция в администрацията. Парите са открити в неговия дом. По време на профилираната интервенция на полицията са открити 185 хиляди евро и 25 хиляди лв.. По този мотив брифинг дадоха шефът на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов и прокурор Мария Маркова.



Специализираната интервенция е била извършена от чиновници на отдел Икономическа полиция под надзора на Районна прокуратура по сигнал, че лице е получило крупна сума пари. „ Имаме данни, че са били предопределени за пазаруване на гласове за идните локални избори. Това е невиждана интервенция. Успяхме да стигнем до най-високото равнище.

Служителят е на управителна позиция в Община Несебър. Успяхме да стигнем до най-високото равнище – до хората, които обезпечават средствата и ги разпределят на така наречен уредници на дилъри “, сподели старши комисар Павлов.

„ Парите са открити в дома на арестуваното лице. Данните са, че предназначението е за пазаруване на гласове на идните избори на територията на община Несебър “, добави той.



„ Образуваното досъдебно произвеждане е за предлагането и даването на имотна полза на избрани лица, които да упражнят своето изборно право за гласоподаване за избран претендент, за избрана политическа партия или коалиция за изборите. Извършват се оперативно-издирвателни мероприятия за определяне на други лица, които вземат участие в тази скица, за произхода на средства, за имущество, за това кои групи ще бъдат стимулирани да вземат участие в този избор “, сподели прокурор Маркова.

Чуйтекакво сподели още старши комисар Емил Павлов в звуковия файл.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР