Задържаният в понеделник служител на Главната дирекция Борба с организираната

...
Задържаният в понеделник служител на Главната дирекция Борба с организираната
Коментари Харесай

Арестуваният за шпионаж антимафиот е предавал информация и от служби на ЕС на Русия

Задържаният в понеделник чиновник на Главната дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) е предоставял информация от български и партньорски служби и организации на представител на разследващи служби на Русия. Това сподели наблюдаващият прокурор по формираното досъдебно произвеждане Ангел Кънев на конференция в Съдебната палата.

При акция в ГДБОП беше задържан чиновник на дирекцията за подозрения в шпионска активност в интерес на друга страна. Действията на служителя са следени в продължение на няколко месеца, само че по-малко от година.

Служителят е арестуван за период до 72 часа. В момента му се предявяват обвинявания, той ще дава отговор за закононарушение по глава първа от Наказателния кодекс за шпионаж.

Заместник-председателят на Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) Петър Петров сподели, че чиновник на организацията е засечен в контакт със арестувания чиновник на ГДБОП. Предприети са дейности за изясняване характера и връзката на общуването им, добави той. Дали ще бъде упрекнат, занапред ще се реши, взети са ограничения за ограничение на достъпа му.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР