Задържаният след гонка с полицията на “Ломско шосе в София

...
Задържаният след гонка с полицията на “Ломско шосе в София
Коментари Харесай

Съдът не пусна на свобода шофьора, задържан при зрелищната гонка в София

Задържаният след гонка с полицията на “Ломско шосе ” в София Димитър Софрониев остава в ареста. Софийски градски съд остави без почитание жалбата на Софрониев против определението на СРС, с което беше оставен за непрекъснато в ареста. Решението на съда е дефинитивно и не предстои на смяна.

Въззивният съд откри, че мярката “задържане под стража ” наложена на Софрониев от СРС съставлява рационално ограничаване по отношение на обвинения заради предходни негови прегрешения .

На 30 януари тази година Димитър Софрониев беше арестуван след гонка с полицията, откакто неведнъж отхвърля да се подчини на опитите на органите на реда да го спрат и прави голям брой нарушавания. Той даже се заключи в колата си преди да бъде арестуван от полицията. В съда пристигна и дамата, която придружаваше Софрониев в автомобила по време на случая.

При преследването беглецът удари три цивилни и една патрулка . Двама служители на реда бяха леко ранени. 
 
 Димитър Софрониев гонка Булфото
От отбраната желаеха по-лека мярка за неотклонение. Беше очебийно, че " не е било обещано самобитно предписание за прекъсване на Софрониев от полицейския автомобил ", също така няма данни за това, че е карал с висока скорост.

От Софийски градски съд обявиха, че обвиненият е минал през пешеходна пътека без да пропусне пешеходците и заради осъщественото нарушаване полицията е последвала обвинения. Беше очебийно, че органите на реда са употребявали както светлинен, по този начин и звуков сигнал за прекъсване на Софрониев, само че точно заради това обвиненият е нараснал скоростта . От съда показаха, че е налице действителна заплаха обвиненият да извърши закононарушение или да се укрие. Обвинението подсети, че обвиненият се е заключил в автомобила си.

От отбраната на Софрониев означиха, че всички модерни коли се самозаключват, когато не са в придвижване и подчертаха, че няма доказателства за това, че Софрониев се е заключил.

Обвиняемият помоли да му бъде наложена по-лека мярка .

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР